Кошик
318 відгуків
Тепло очага
+380 (67) 355-92-94
+380 (95) 062-13-55
+380 (93) 067-37-02
Кошик

Інструкція по розпалюванні і правильної експлуатації Булерьян

Інструкція по розпалюванні і правильної експлуатації Булерьян

Інструкція по розпалюванні і правильної експлуатації Булерьян

Дуже часто користувачі запитують: «Як розтопити піч дровами?», «Як топити Булерьян?». Ми хочемо допомогти вам у цьому заході. Існують деякі правила, якими ви можете користуватися в процесі експлуатації печі на дровах.

Викид диму в приміщення – перша проблема, з якою стикаються користувачі. Відсутність тяги також турбує людей.

Перше і найважливіше правило – це правильний монтаж димоходу, та обов'язкове його утеплення. Щоб уникнути появу конденсату, димар обов'язково повинен бути утеплений. Вологість дров не повинна перевищувати 20%.

Після відкриття шибера димоходу, ви забезпечуєте надходження повітря в піч. Заслінка регулятор – шибер відповідає за тягу, з його допомогою можна регулювати процес горіння. Збільшити інтенсивність горіння в камінній топці можна відкриттям шибера, перевести обладнання у тліючий режим – поступовим прикриттям шибера.

І так – шибер відкриваємо, для забезпечення надходження повітря в піч. На завантажувальних дверцят розташований регулятор тяги, або заслінка-піддувало, її також необхідно відкрити.

За допомогою невеликої кількості дров необхідно розпалити вогонь, після чого завантажувальну дверку відразу закрити. Протягом 15 хвилин від печі не можна відходити. У цей період прогрівається обладнання і димар. Рівномірний прогрів димоходу обов'язковий при розпалюванні печі. Не можна відразу топити великою кількістю дров, може виникнути зворотна тяга з-за перепаду температури.

Прислухавшись до печі, ви можете почути шурхіт, це свідчення хорошої тяги. Рівень тяги залежимо від погоди, при сильній вологості, навіть, тумані тяга може погіршитися. Як правильно топити Булер'ян – це питання вас буде турбувати перший тиждень використання приладу, далі наберетеся досвіду, і процес буде простим і швидким.

Будьте готові до того, що тяга навпаки може бути сильною, в трубі димоходу чути сильний звук. У цьому випадку необхідно трохи прикрити шибер, обмеживши надходження повітря.

При збільшенні температури горіння, в приміщення починає поступати гаряче повітря. Через деякий час, хвилин 10, необхідно прикрити заслінка градусів на 45. В цей час краще перебувати біля печі, щоб не пропустити момент сильного накаления димоходу докрасна.

Хвилин через 5 можна прикрити заслінки ще раз. Повністю закривати заслінки не можна. Залиште щілину в розмірі 1,5 сантиметра, для забезпечення подачі повітря.

Коли в топці не буде диму (подивіться через скло або піддувало), можна зробити останнє прикриття заслінок.

Постоянная температура горения должна быть 130-150 градусов, для ее увеличения можно ненадолго приоткрыть заслонку, впустив воздух в камеру горения.

Дрова необходимо добавлять в печь, когда температура снизится, и не будет подниматься даже при открытии заслонок. Полностью открыв заслонки на пару минут, вы избавитесь от остатков дыма.

Медленно открыв дверь топочной камеры, добавьте 2/3 части камеры дров. Если вы распахнете дверцу быстро, дым может пойти в помещение.

Однакових для усіх правил експлуатації печі просто не існує, горіння залежить від безлічі факторів. Але ми постаралися відповісти на всі важливі питання, і як попити Булерьян ви тепер знаєте!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner