Кошик
323 відгуків
Тепло очага
+380 (67) 355-92-94
+380 (95) 062-13-55
+380 (93) 067-37-02
Кошик

Сучасні буржуйки | Печі тривалого горіння – Тепло вогнища

Сучасні буржуйки | Печі тривалого горіння – Тепло вогнища

Сучасні буржуйки – це металеві або чавунні опалювальні прилади, що забезпечують економічну роботу, ефективність використання палива. Багато називають буржуйки «минулим століттям», при цьому величезна кількість українців віддають свою перевагу саме цим опалювальних агрегатів.

Сьогодні вдосконалена конструкція приладів, якщо раніше опалення приміщення відбувалося за рахунок випромінювання тепла від стінок пристроїв, то сьогодні це печі з високим ККД, конвекційним нагріванням повітря, газогенератори.

Буржуйка на дровах: принцип роботи, особливості конструкції

В основі роботи пристроїв передбачений конвекційний тип нагріву, тобто приміщення обігрівається гарячим повітрям, що виходить з патрубків кожуха. Печі-буржуйки нагадують булерьян. В якості радіатора може бути кожух або труби. Конвекційний кожух – це спеціальне простір між топкою і захисним кожухом, через яке надходить гаряче повітря.

сучасні буржуйки

Теплообмін в кожусі відбувається завдяки природним процесам, у нижні патрубки входять холодні потоки, нагріваються, і гаряче повітря оперативно нагріває простір. Повітря, стикаючись з топкою, нагрівається до певних температурних показників, забезпечуючи рівномірне нагрівання приміщень.

Буржуйка на дровах: основні переваги конвекційного типу нагріву

1. Швидкий нагрів приміщень, від теплового випромінювання простір нагрівається довше.

2. Виходячи з типорозміру приладу, можна нагріти об'ємні приміщення, суміжні кімнати.

3. Багатофункціональність грубок: наявність варильної плити для приготування їжі. У чавунних печах передбачена духовка.

Робочий цикл у сучасних буржуйках може досягати 8 годин (розмір печі, якість використовуваного палива, об'єм приміщення). І це досягається завдяки наявності камери для допалювання пічних газів. У печах (буржуйках) тривалого горіння відбувається тління палива з догоранием дрібних частинок у вторинній камері. Цей процес називається піролізом.

Для забезпечення тління палива передбачені заслінки (зольний відсік або завантажувальна дверцята), якщо передбачені колосники, то через ґрати до палива надходить повітря. Завдяки обмеженому надходженню кисню відбувається тління дров і виділення пічних газів. Печі в більшості випадків виконані з металу, тому основним режимом роботи пристроїв є тління при обмеженому надходженні кисню в топку. Перенакаливать піч заборонено, перші 30 хвилин при розпалюванні пристрій може працювати в режимі активного горіння.

У верхньому відсіку камери виробник передбачив інжектори – канали, через які надходить кисень, забезпечуючи допалювання газів. Тління дров – економічний спосіб обігріву приміщень, печі класичного горіння віддають тепло тільки від стінок приладу, після згоряння партії (3 години), необхідно зробити дозагрузку дров. У буржуйках тривалого горіння середній час роботи на одній закладці досягає 6 годин.

Паливо для буржуйок тривалого горіння

Основним паливом для металевих буржуйок є дрова, для чавунних печей можливе використання вугілля. Також, якщо передбачений шамотна цегла – можна використовувати вугілля.

Печі тривалого горіння – вибір користувачів!

Печі Огнев!

Печі Брест! Реалізована примусова циркуляція повітряних потоків.

Печі тривалого горіння Дніпро!

Печі Булер'ян!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner