Димогенератор
Димогенератор в інтернет-магазині Тепло вогнища — це завжди свіжі домашні копченості на вашому столі
Димогенератор представлений до вашої уваги прекрасно підійде для домашнього використання. З його допомогою ви зможете балувати своїх рідних і близьких вам людей, чудовими продуктами холодного копчення. Це може бути не тільки цінна покупка, придбана для особистого користування, а також чудовий подарунок коханій або близькій вам людині.
Виготовити шафу для копчення не становитиме величезної праці це можна зробити зі старого холодильника або не потрібної шафи. Якщо ж ви не можете зробити камеру самостійно з якихось причин, тоді можна придбати повністю весь набір для холодного копчення. Димогенератор може працювати як на тріскі, так і на тирсах, час димоутворення за повного завантаження триває приблизно 4 години. Димогенератор виготовлений як циліндр, його висота становить 250 мм. а діаметр 90 мм.
Використання димогенератора
Засипаєте придбану в магазині або заготовлену власноруч тріску в камеру димогенератора, під'єднуєте компресор до мережі живлення 220 кв. І частотою 50 Герц, потім через спеціальний отвір запалєте тріску, вона дуже швидко та легко загоряється (можливо, використання тирси замість тріски). Коли дим почне виходити через трубку димогенератора, під'єднуєте його до камери з продуктами.
Далі від вас потрібно тільки в разі потреби додавати тріску (залежить від необхідного часу копчення). Якщо ви виготовляєте камеру для копчення самостійно, не забудьте зробити додатковий отвір для виходу надлишкового диму. Це необхідно, щоб ваші продукти після приготування не горіли, оскільки дим, що застоявся, осідатиме на них. У камері, яка йде в комплекті для холодного копчення, цей отвір передбачений технологічно.
Купити димогенератор ви можете в інтернет-магазині Тепло-осередку — найнижчі ціни та чудова якість товару. І в кінці ми приготували для вас рецепт холодного копчення.
Рецепт курки приготовленої методом холодного копчення
Для приготування курей краще брати хатніх, молодих. Добре промиваємо нашу курочку, розрізаємо по спині на дві частини та поклавши зверху дошку, добре відбиваємо молотком (дивіться, не перестарайтеся кістки мають залишитися цілими, цей процес проробляється для того, щоб м'ясо стало м'якішим і ніжнішим). Після цього курку необхідно ще раз добре промити.
Приготування розсолу:
На один кілограм курки беремо 50 грамів солі та 400 мл води, дрібка цукру (цукор натуральний підсилювач смаку). Воду постачаємо на вогонь, додаємо до кипіння і додаємо сіль, цукор, спеції (1 головка часнику, лавровий лист і перець запашний на смак), вимикаємо вогонь і дає охолонути до кімнатної температури.
Далі заливаємо курку нашим розсором, водночас вона має лежати шкурою вниз. Ставимо зверху гнеться і вирушаємо в холодильник на 4 дні. Після закінчення часу м'ясо промиваємо у воді, далі обв'язує шпагатом і розвішуємо на просушування.
Рекомендується продукт накривати марлею (від комах), давати підв'яли близько доби. Далі завантажуємо наше м'ясо в камеру для копчення й коптимо приблизно 8 годин.
Результат копчення:
Основні | |
---|---|
Стан | Новий |
Конструкція | Цілісна |
Форма | Циліндрична |
Країна виробник | Україна |
Джерело диму | Тріска, Тирса |
Тип копчення | Холодне |
- Ціна: 790 ₴